Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś kupowałam takie paróweczki, a dziś postanowiłam sama spróbować je zrobić i wyszły przepyszne a najbardziej smakują na zimno
Przepis na pieczone roladki drobiowe zawijane w plastry policzków wieprzowych...
Odsłon: 327
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 78
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 73
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 120
Przepis na pieczone roladki drobiowe zawijane w plastry policzków wieprzowych...
Odsłon: 327
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 78
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 73
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 120
Składniki
Zagotować wodę w rondlu i wrzucić wszystkie przyprawy, dodać przecier pomidorowy i ok. połowy opakowania ketchupu. Sos gotujemy na wolnym ogniu tak długo aż nadmiar wody odparuje, często mieszając. Następnie dodajemy parówki i nadal gotujemy uważając by nam nie popękały. Parówki przekładamy do pojemnika a do sosu dodajemy ocet ( ja dałam 1 łyżkę), chwilkę gotujemy i sprawdzamy czy czegoś nie brakuje ( sos ma być słodko kwaśny). Gotowy sos przelewamy do naczynia w którym są parówki i odstawiamy do ostygnięcia. Podajemy na zimno z białym pieczywem, chociaż na ciepło też są smaczne. Smacznego