Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś kupowałam takie paróweczki, a dziś postanowiłam sama spróbować je zrobić i wyszły przepyszne a najbardziej smakują na zimno
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 907
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 181
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 907
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 181
Składniki
Zagotować wodę w rondlu i wrzucić wszystkie przyprawy, dodać przecier pomidorowy i ok. połowy opakowania ketchupu. Sos gotujemy na wolnym ogniu tak długo aż nadmiar wody odparuje, często mieszając. Następnie dodajemy parówki i nadal gotujemy uważając by nam nie popękały. Parówki przekładamy do pojemnika a do sosu dodajemy ocet ( ja dałam 1 łyżkę), chwilkę gotujemy i sprawdzamy czy czegoś nie brakuje ( sos ma być słodko kwaśny). Gotowy sos przelewamy do naczynia w którym są parówki i odstawiamy do ostygnięcia. Podajemy na zimno z białym pieczywem, chociaż na ciepło też są smaczne. Smacznego