Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta jajeczna na 3 sposoby.

Pasta jajeczna na 3 sposoby.

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1249

Dodano:

Odsłon: 8794

Pyszna pasta jajeczna na 3 sposoby, szybka w wykonaniu i bardzo smaczna, idealna na chrupiącym pieczywie.

Składniki

  • Jajka 10 szt.
  • Ser żółty 70 g.
  • Makrela filet w oleju 1 puszka.
  • Kapary 20 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek.
  • Ogórek korniszon 2 małe sztuki.
  • Papryka czerwona mała 1/4 szt.
  • Cebula czerwona mała 1/2 szt.
  • Majonez 3 łyżki stołowe.
  • Musztarda 3 łyżeczki do herbaty.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, ostudzone obieramy i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
    Paprykę, korniszona, cebulę i szczypior kroimy na drobną kostkę.
    Do miski z jajkami dodajemy majonez, musztardę pieprz i sól, mieszamy .
    Bazę jajeczną mamy gotową.
    Następnie do mniejszych misek przekładamy masę jajeczną i tworzymy 3 różne pasty jajeczne:

    1 miska: makrela, kapary, szczypiorek
    2 miska: ogórek, cebula, szczypiorek, papryka
    3 miska: ser, szczypiorek,

  2. Wszystkie składniki w miskach mieszamy.
    Gotowe !!!
    Pastę jajeczną podajemy na chrupiącym pieczywie.
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń