Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta jajeczna z chrzanem

Pasta jajeczna z chrzanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 204 Ocena: 2825

Dodano:

Odsłon: 2219

Smaczna pasta na chleb z gotowanych jajek i chrzanu. Doskonała do wykorzystania resztek po Wielkanocy.

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • kawałek chrzanu lub chrzan ze słoiczka
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta soli, pieprzu
  • trochę soku z cytryny
  • * można dodać łyżkę masła
  • 1 jajko na dekorację
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Chrzan obieramy i ucieramy na tarce, ale jest to praca dla wytrwałych, dlatego proponuję użyć chrzanu ze słoiczka. Jajka obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy majonez i chrzan, oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
    Jeśli wolimy stałą konsystencję, dodajemy miękkie masło. Całość można zmiksować.

  2. Pastę przekładamy do szklanej miseczki. Pół jajka kroimy w plasterki, a następnie przekrajamy i dekorujemy brzeg miseczki. Resztę drobno sieczemy i posypujemy po sałatce. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 15 listopada 2017 Jakąś godzinę temu zastanawiałam się z czym jeszcze można zrobić pastę jajeczną. Ha! Dzięki :).

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń