Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, pyszna i szybka przekąska na każdą okazję. Do przygotowania przekąski potrzebujesz niewielu składników, a efekt na pewno zaskoczy gości. Ta wersja łososia wychodzi bardzo kremowa, ma subtelny, wędzony smak oraz ziołowy aromat. Dodatkiem do pasty mogą być krakersy lub żytni chleb. Możesz przygotować gotowe, uformowane kanapeczki, albo zaserwować osobno pastę z możliwością nabierania nożem na kanapkę. Świetnie sprawdzą się także przystawki w postaci różnych warzyw, od talerzyków z ogórkiem zielonym, kiszonym, oliwkami czy pomidorami.
szklanka do formowania, miska, nóż, deska do krojenia
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 50
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1309
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 144
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 50
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1309
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 144
Składniki
Posiekaj drobno łososia.
Zielony ogórek pokrój w drobną kosteczkę.
Przygotuj miskę i dołóż do niej przygotowane składniki, a następnie dodaj serka oraz jogurtu i wymieszaj. Możesz dodać również koperku lub szczypiorku do pasty. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i szczyptą soli. Część pasty możesz przyprawy, możesz doprawić szczyptą chili (opcjonalnie). Na koniec dodaj sok z wyciśniętej cytryny (wystarczy łyżka na całość).
Jeśli nie masz gotowych krążków z chleba, to możesz je uzyskać za pomocą szklanki. Podobnie jak wykrawa się pierogi. Możesz użyć również krakersów, wyjdą równie pyszne.
Na wierzch chleba nałóż pastę, a na koniec udekoruj szczypiorkiem.