Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta kanapkowa z wędzonym kurczakiem to bardzo pożywna propozycja na przekąskę piknikową albo drugie śniadanie w pracy. Możesz posmarować nią pieczywo albo po prostu wyjadać ją łyżeczką z miski, przegryzając kromką chleba. Taka pasta jest doskonałym źródłem białka. W wersji fit możesz zastąpić majonez sosem na bazie jogurtu naturalnego i oczywiście zrezygnować z dodatku skwarków z boczku.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2615
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2615
Składniki
Włóż jajka (w temperaturze pokojowej) do rondelka i zalej letnią wodą. Zagotuj. Gotuj około 8-10 minut od momentu, gdy woda zacznie wrzeć. Ugotowane jajka zalej zimną wodą i odstaw do wystudzenia.
Obierz przestudzone jajka. Pokrój wstępnie wędzoną pierś kurczaka. Rozdrobnij ogórki. Połącz wszystkie składniki w misce i krótko zblenduj. Konsystencja pasty nie powinna być całkowicie gładka – składniki mają być po prostu mocno rozdrobnione.
Wymieszaj pastę z majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Jeśli chcesz, aby pasta stała się jeszcze bardziej pożywna, a przy tym miała silniejszy aromat wędzonki, pokrój w kostkę kawałek boczku i podsmaż na patelni. Wmieszaj w pastę najlepiej tuż przed podaniem.