Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta kanapkowa z wędzonym kurczakiem to bardzo pożywna propozycja na przekąskę piknikową albo drugie śniadanie w pracy. Możesz posmarować nią pieczywo albo po prostu wyjadać ją łyżeczką z miski, przegryzając kromką chleba. Taka pasta jest doskonałym źródłem białka. W wersji fit możesz zastąpić majonez sosem na bazie jogurtu naturalnego i oczywiście zrezygnować z dodatku skwarków z boczku.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 750
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 750
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Składniki
Włóż jajka (w temperaturze pokojowej) do rondelka i zalej letnią wodą. Zagotuj. Gotuj około 8-10 minut od momentu, gdy woda zacznie wrzeć. Ugotowane jajka zalej zimną wodą i odstaw do wystudzenia.
Obierz przestudzone jajka. Pokrój wstępnie wędzoną pierś kurczaka. Rozdrobnij ogórki. Połącz wszystkie składniki w misce i krótko zblenduj. Konsystencja pasty nie powinna być całkowicie gładka – składniki mają być po prostu mocno rozdrobnione.
Wymieszaj pastę z majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Jeśli chcesz, aby pasta stała się jeszcze bardziej pożywna, a przy tym miała silniejszy aromat wędzonki, pokrój w kostkę kawałek boczku i podsmaż na patelni. Wmieszaj w pastę najlepiej tuż przed podaniem.