Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z jajek z krewetkami - zakaska

Pasta z jajek z krewetkami - zakaska

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1932

Dodano:

Odsłon: 11206

Pyszna pasta doskonale nadajca sie na przystawke czy zakaske

Składniki

  • jajka, 5 szt
  • krewetki, 200 g
  • papryka czerwona konserwowa, 2 kawalki
  • cebula czerwona, 1 malutka
  • majonez, 2 lyzki
  • smietana lub jogurt nat., 1 lyzeczka
  • musztarda, na koncu lyzeczki
  • sol pieprz do smaku
  • pietruszka zielona i czosnek sypki suchy, do obtoczenia krewetek
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pasta z jajek z krewetkami - zakaska

Przygotowanie

  1. krewetki przyprawic obsmazyc szybko na patelni na lyzce oliwy,

  2. jajka drobno pokroic albo zetrzec na tarce, cebule, papryke i czesc krewetek drobno pokroic i wymieszac z pozostalymi skladnikami,

  3. schlodzic w lodowce, przed podaniem przelozyc do malych werinek i udekorowac krewetkami,

  4. mozna podawac z malenkimi krazkami bagietki, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń