Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa alternatywa dla kupnych, nietanich dodatków do chleba. Dodatkowy atut: ta pasta naprawdę zawiera rybę !
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2018
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12993
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2018
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12993
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 261
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo. Makrelę obrałem z ości i skóry. Rybę można po prostu rozdrobnić widelcem, ale ja wolę ją potraktować blenderem – mniejsze ryzyko natknięcia się na ości.
Do kawałków ryby dodałem musztardę z majonezem i razem zmiksowałem. Cebulę posiekałem na drobną kosteczkę, jajka i ogórki na większą kostkę i dodałem do masy. Szczypiorek siekam, wrzucam do ryby i doprawiam solą oraz pieprzem do smaku.
Tym razem nie miałem szczypiorku więc zastąpiłem go zieloną części pora. Zblendowałem go razem z rybą i majonezem na początku pracy. Przemycamy zdrowie: Do masy dodałem szczyptę kurkumy, w połączeniu z pieprzem walczy z cholesterolem.