Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pasta z tuńczyka to wszechstronne danie na każdą okazję. Możesz ją posmarować na pieczywie, ale też zjeść jako klasyczną sałatkę. Pasta zawiera tylko proste składniki, które z pewnością znajdziesz w kuchni. Czerwona papryczka chili daje wspaniałe przełamanie smaku ostrzejszym akcentem, ale jeśli preferujesz łagodniejsze potrawy, zamień ostrą na klasyczną, słodką paprykę.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 52
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2432
Polecam.
Odsłon: 448
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1994
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 52
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2432
Polecam.
Odsłon: 448
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1994
Składniki
Tuńczyka przełóż z puszki na sitko i odstaw, aby sos spłynął. Cebulkę obierz i drobno posiekaj. Jeśli ma mieć łagodniejszy smak, przelej ją wrzątkiem. Szczypiorek pokrój drobno, a z papryczki usuń nasionka i błonki, następnie posiekaj na bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki pasty umieść w misce. Jeśli pasta ma mieć bardziej kremową konsystencję, rozdrobnij tuńczyka widelcem albo nawet rozgnieć.
Zmieszaj majonez z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, octem i musztardą. Dokładnie wymieszaj, aby konsystencja była aksamitna. Ewentualnie możesz dołożyć łyżkę gęstego jogurtu. Sos wlej do pasty, dopraw solą i czarnym pieprzem, po czym wszystko dokładnie wymieszaj. Pastę z tuńczyka podawaj bezpośrednio po przygotowaniu. Świetnie smakuje na świeżym chlebie lub grzankach.