Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pasta z tuńczyka to wszechstronne danie na każdą okazję. Możesz ją posmarować na pieczywie, ale też zjeść jako klasyczną sałatkę. Pasta zawiera tylko proste składniki, które z pewnością znajdziesz w kuchni. Czerwona papryczka chili daje wspaniałe przełamanie smaku ostrzejszym akcentem, ale jeśli preferujesz łagodniejsze potrawy, zamień ostrą na klasyczną, słodką paprykę.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 859
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4124
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 859
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4124
Składniki
Tuńczyka przełóż z puszki na sitko i odstaw, aby sos spłynął. Cebulkę obierz i drobno posiekaj. Jeśli ma mieć łagodniejszy smak, przelej ją wrzątkiem. Szczypiorek pokrój drobno, a z papryczki usuń nasionka i błonki, następnie posiekaj na bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki pasty umieść w misce. Jeśli pasta ma mieć bardziej kremową konsystencję, rozdrobnij tuńczyka widelcem albo nawet rozgnieć.
Zmieszaj majonez z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, octem i musztardą. Dokładnie wymieszaj, aby konsystencja była aksamitna. Ewentualnie możesz dołożyć łyżkę gęstego jogurtu. Sos wlej do pasty, dopraw solą i czarnym pieprzem, po czym wszystko dokładnie wymieszaj. Pastę z tuńczyka podawaj bezpośrednio po przygotowaniu. Świetnie smakuje na świeżym chlebie lub grzankach.