Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pasta z tuńczyka to wszechstronne danie na każdą okazję. Możesz ją posmarować na pieczywie, ale też zjeść jako klasyczną sałatkę. Pasta zawiera tylko proste składniki, które z pewnością znajdziesz w kuchni. Czerwona papryczka chili daje wspaniałe przełamanie smaku ostrzejszym akcentem, ale jeśli preferujesz łagodniejsze potrawy, zamień ostrą na klasyczną, słodką paprykę.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37017
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1291
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1679
Smaczne danie :)
Odsłon: 772
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1473
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37017
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1291
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1679
Smaczne danie :)
Odsłon: 772
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1473
Składniki
Tuńczyka przełóż z puszki na sitko i odstaw, aby sos spłynął. Cebulkę obierz i drobno posiekaj. Jeśli ma mieć łagodniejszy smak, przelej ją wrzątkiem. Szczypiorek pokrój drobno, a z papryczki usuń nasionka i błonki, następnie posiekaj na bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki pasty umieść w misce. Jeśli pasta ma mieć bardziej kremową konsystencję, rozdrobnij tuńczyka widelcem albo nawet rozgnieć.
Zmieszaj majonez z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, octem i musztardą. Dokładnie wymieszaj, aby konsystencja była aksamitna. Ewentualnie możesz dołożyć łyżkę gęstego jogurtu. Sos wlej do pasty, dopraw solą i czarnym pieprzem, po czym wszystko dokładnie wymieszaj. Pastę z tuńczyka podawaj bezpośrednio po przygotowaniu. Świetnie smakuje na świeżym chlebie lub grzankach.