Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z tuńczyka, idealna do krakersów

Pasta z tuńczyka, idealna do krakersów

Autor:

Przepisów i artykułów: 251 Ocena: 2858

Dodano:

Odsłon: 6665

Pasta z tuńczyka, idealna do krakersów albo na kanapki, czasem dodaję do niej suszoną żurawinę, też fajnie smakuje

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 150 g kremowego serka białego
  • łyżeczka startej skórki z cytryny
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/3 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz i ostra papryka do smaku
  • opcjonalnie garść suszonej żurawiny
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z tuńczyka, idealna do krakersów

Przygotowanie

  1. Zioła posiekać, cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
    Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić, dodać serek, skórkę i sok z cytryny, zioła (żurawinęjak dodajecie) i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

    Podawać z krakersami lub na kanapkę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń