Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje nie tylko do chleba ale też jako farsz do panierowanych pieczarek czy jajek ugotowanych na twardo.
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 901
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 87
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 114
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 128
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 901
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 87
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 114
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 128
Składniki
Ziarna słonecznika i suszone morele zalać wrzątkiem na pół godziny by zmiękły. Odsączyć na sicie. Morele i śliwki pokroić na mniejsze cząstki.Składniki przełożyć do kielicha blendera . Dodać ajwar , przeciśnięty przez praskę czosnek i oliwki. Wlać oliwę. Zmiksować. Masa jest gęsta. Można ją rozcieńczyć przegotowaną , letnią wodą albo dodać jeszcze odrobinę oliwy. Doprawić wg własnego smaku. Przełożyć do szklanego, zamykanego słoika. Przechowywać w lodówce do tygodnia. Świetnie smakuje z pieczywem