Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje nie tylko do chleba ale też jako farsz do panierowanych pieczarek czy jajek ugotowanych na twardo.
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25924
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3235
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1412
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25924
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3235
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1412
 
         
         
                Składniki
Ziarna słonecznika i suszone morele zalać wrzątkiem na pół godziny by zmiękły. Odsączyć na sicie. Morele i śliwki pokroić na mniejsze cząstki.Składniki przełożyć do kielicha blendera . Dodać ajwar , przeciśnięty przez praskę czosnek i oliwki. Wlać oliwę. Zmiksować. Masa jest gęsta. Można ją rozcieńczyć przegotowaną , letnią wodą albo dodać jeszcze odrobinę oliwy. Doprawić wg własnego smaku. Przełożyć do szklanego, zamykanego słoika. Przechowywać w lodówce do tygodnia. Świetnie smakuje z pieczywem