Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia MALTAŃSKA!!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93716
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2685
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3512
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1611
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2284
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93716
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2685
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3512
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1611
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2284
Składniki
Jajka ubić i wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem.
Ciasto rozmrozić, rozłożyć, osuszyć i rozwałkować. Pokroić na trójkąty o boku długości ok. 10 cm.
Na środku każdego trójkąta ułożyć 1 łyżkę masy serowej, złożyć i zlepić brzegi ciasta, tak by powstały pierożki.
Wierzch naciąć nożem, ułożyć na wysmarowanej oliwą blasze i piec 25 minut w temperaturze 200°C. podawać ciepłe.