Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 2023
Dodano: 21.12.2020
Odsłon: 3205
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Grzyby namoczyć na całą noc w 2 szklankach wody ,ugotować ,odcedzić ,zachowując wodę od grzybów. Pokroić drobno.
Kapustę ugotować w małej ilości wody, odcedzić.
Cebulę lekko podsmażyć, dodać pokrojone grzybki dodać ,pokrojoną kapustę, wlać wywar z grzybów 1 szklankę ,dodać liść laurowy, posolić popieprzyć i dusić 30 minut. Przed końcem odkryć i odparować nadmiar wody. Ostudzić.
Płat ciast francuskiego rozwinąć, ułożyć farsz, zwinąć w rulon i pokroić w małe części według własnego uznania.
posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem lub makiem lub czarnuszką, też według własnego uznania.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni funkcja góra ,dół przez 20 minut na środkowej półce.
Ja drugi płat ciasta francuskiego kulebiak.
Oba wypieki są idealne do świątecznego barszczu wigilijnego.
Wesołych Świąt!
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 21 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka :)0 Kto głosował? | Odpowiedz