Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki z ciasta francuskiego do barszczu wigilijnego dla zapracowanych gospodyń. Nie wszyscy potrafią zrobić ciasto drożdżowe lub nie mają na to czasu. Proponuje alternatywne rozwiązanie w takiej sytuacji. Te paszteciki goszczą na moim wigilijnym stole . Są po prostu pyszne.
Grzyby namoczyć na całą noc w 2 szklankach wody ,ugotować ,odcedzić ,zachowując wodę od grzybów. Pokroić drobno.
Kapustę ugotować w małej ilości wody, odcedzić.
Cebulę lekko podsmażyć, dodać pokrojone grzybki dodać ,pokrojoną kapustę, wlać wywar z grzybów 1 szklankę ,dodać liść laurowy, posolić popieprzyć i dusić 30 minut. Przed końcem odkryć i odparować nadmiar wody. Ostudzić.
Płat ciast francuskiego rozwinąć, ułożyć farsz, zwinąć w rulon i pokroić w małe części według własnego uznania.
posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem lub makiem lub czarnuszką, też według własnego uznania.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni funkcja góra ,dół przez 20 minut na środkowej półce.
Ja drugi płat ciasta francuskiego kulebiak.
Oba wypieki są idealne do świątecznego barszczu wigilijnego.
Wesołych Świąt!
Smacznego!
Przepis dnia
Do Wigilii pozostało już nie wiele czasu więc czas na paszteciki.
Odsłon: 92684
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Odsłon: 29
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 82
Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 94
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Odsłon: 29
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 82
Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 94
Składniki
Grzyby namoczyć na całą noc w 2 szklankach wody ,ugotować ,odcedzić ,zachowując wodę od grzybów. Pokroić drobno.
Kapustę ugotować w małej ilości wody, odcedzić.
Cebulę lekko podsmażyć, dodać pokrojone grzybki dodać ,pokrojoną kapustę, wlać wywar z grzybów 1 szklankę ,dodać liść laurowy, posolić popieprzyć i dusić 30 minut. Przed końcem odkryć i odparować nadmiar wody. Ostudzić.
Płat ciast francuskiego rozwinąć, ułożyć farsz, zwinąć w rulon i pokroić w małe części według własnego uznania. posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem lub makiem lub czarnuszką, też według własnego uznania.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni funkcja góra ,dół przez 20 minut na środkowej półce. Ja drugi płat ciasta francuskiego kulebiak. Oba wypieki są idealne do świątecznego barszczu wigilijnego. Wesołych Świąt! Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Chipsy z jarmużu
Przekąski
Mini pizze z cukinii
Przekąski
Chrupiąca kukurydza z frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przekąski
Kurczak w białej galarecie
Chipsy z jarmużu
Przynajmniej te chipsy są zdrowe.
Odsłon: 26
Mini pizze z cukinii
Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 94