Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z ciasta francuskiego z serkiem, szpinakiem i łososiem to smaczna i prosta przekąska idealna na domową imprezę, śniadanie lub kolację. Danie doskonale smakuje podane na ciepło lub zimno z ulubionym sosem.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 180
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 217
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 155
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 120
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1896
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 180
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 217
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 155
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 120
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1896
Składniki
Mrożony szpinak wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i dusimy na małym ogniu, do momentu odparowania wody, od czasu do czasu mieszając. Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli, gałkę muszkatołową, wszystko razem łączymy, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy. Wędzonego łososia kroimy na małe kawałki.
Płaty ciasta francuskiego kroimy na kwadraty tak aby uzyskać 12 kawałków ciasta. Na 6 częściach ciasta układamy po niewielkiej porcji serka, na warstwie serka umieszczamy porcję wystudzonego szpinaku a na szpinaku układamy pokrojonego łososia. Wierzch każdego pasztecika przykrywamy pustym płatem ciasta francuskiego, sklejamy brzegi lekko dociskając widelcem. Paszteciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C około 15-20 minut.