Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 1023

Dodano:

Odsłon: 14315

Pyszna przekąska lub przystawka , alternatywa dla pasztecików z kapustą lub grzybami
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i masło ,podsmażamy cebulę czosnek .Następnie dodajemy opakowanie szpinaku i dusimy do miękkości.do masy szpinakowej dodajemy śmietanę ,ser , jajko i przyprawy ,mieszamy.

  2. Ciasto dzielimy na 2 paski przecinając wzdłuż dłuższego boku.na każdy pasek kładziemy szpinak i zaklejamy ,Odwracamy sklejonym bokiem do spodu . Smarujemy roztrzepanym jajkiem i lekko solimy .

  3. Każdy rulonik tniemy na małe paszteciki , układamy na blaszce.

  4. Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 30 min.

  5. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń