Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska lub przystawka , alternatywa dla pasztecików z kapustą lub grzybami
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i masło ,podsmażamy cebulę czosnek .Następnie dodajemy opakowanie szpinaku i dusimy do miękkości.do masy szpinakowej dodajemy śmietanę ,ser , jajko i przyprawy ,mieszamy.
Ciasto dzielimy na 2 paski przecinając wzdłuż dłuższego boku.na każdy pasek kładziemy szpinak i zaklejamy ,Odwracamy sklejonym bokiem do spodu . Smarujemy roztrzepanym jajkiem i lekko solimy .
Każdy rulonik tniemy na małe paszteciki , układamy na blaszce.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 30 min.
SMACZNEGO!