Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z farszem pieczarkowym doprawione słodko pikantnym sosem madziarów Folwark.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117842
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8286
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3079
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1996
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1480
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117842
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8286
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3079
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1996
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1480
Składniki
pieczarki umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać pokroić w piórka. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć aż woda wyparuje. Doprawić solą, pieprzem i sosem madziarów Folwark tak, żeby powstała zwięzła masa.
Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na pół. Na każdej połowie ułożyć na brzegu farsz i zawinąć (układając rulony miejscem gdzie ciasto francuskie się łączy). Pokroić na ukos. Każdy pasztecik posmarować jajkiem. Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Piec przez 10-15 minut aż się zarumienią.