Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z farszem pieczarkowo pomidorowym

Paszteciki z farszem pieczarkowo pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 504

Dodano:

Odsłon: 1588

Paszteciki z farszem pieczarkowym doprawione słodko pikantnym sosem madziarów Folwark.

Składniki

  • pieczarki 1/2 kg
  • duża cebula 1 szt
  • sól
  • Pieprz
  • olej
  • jajko
  • sos madziarów
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. pieczarki umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać pokroić w piórka.


    Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć aż woda wyparuje. Doprawić solą, pieprzem i sosem madziarów Folwark tak, żeby powstała zwięzła masa.


  2. Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na pół. Na każdej połowie ułożyć na brzegu farsz i zawinąć (układając rulony miejscem gdzie ciasto francuskie się łączy). Pokroić na ukos. Każdy pasztecik posmarować jajkiem.

    Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Piec przez 10-15 minut aż się zarumienią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń