Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z farszem pieczarkowym doprawione słodko pikantnym sosem madziarów Folwark.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35688
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 368
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 357
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9172
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35688
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 368
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 357
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9172
Składniki
pieczarki umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać pokroić w piórka. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć aż woda wyparuje. Doprawić solą, pieprzem i sosem madziarów Folwark tak, żeby powstała zwięzła masa.
Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na pół. Na każdej połowie ułożyć na brzegu farsz i zawinąć (układając rulony miejscem gdzie ciasto francuskie się łączy). Pokroić na ukos. Każdy pasztecik posmarować jajkiem. Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Piec przez 10-15 minut aż się zarumienią.