Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z farszem pieczarkowym doprawione słodko pikantnym sosem madziarów Folwark.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7288
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2743
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20280
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7288
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2743
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20280
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Składniki
pieczarki umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać pokroić w piórka. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć aż woda wyparuje. Doprawić solą, pieprzem i sosem madziarów Folwark tak, żeby powstała zwięzła masa.
Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na pół. Na każdej połowie ułożyć na brzegu farsz i zawinąć (układając rulony miejscem gdzie ciasto francuskie się łączy). Pokroić na ukos. Każdy pasztecik posmarować jajkiem. Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Piec przez 10-15 minut aż się zarumienią.