Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna, smaczna przekąska lub dodatek do obiadu. Polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8470
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1233
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10162
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4628
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8470
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1233
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10162
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4628
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 681
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Seler i marchewki obrać, potem zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę i czosnek poddusić na oleju. W misce połączyć wszystkie warzywa. Dodać jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę warzywną przenieść do foremki. Piec w 180 st. C 60 minut. Kroić kilka godzin po upieczeniu, gdyż może się kruszyć. Ja dałam na całą noc do lodówki.