Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna, smaczna przekąska lub dodatek do obiadu. Polecam.
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Seler i marchewki obrać, potem zetrzeć
na tarce o średnich oczkach. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę i czosnek poddusić na oleju. W misce połączyć wszystkie warzywa. Dodać jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę warzywną przenieść do foremki. Piec w 180 st. C 60 minut. Kroić kilka godzin po upieczeniu, gdyż może się kruszyć. Ja dałam na całą noc do lodówki.
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 17202
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 1978
Kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego specjalnie zrobiona na grill. Kiełbas...
Odsłon: 478
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 17202
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 1978
Kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego specjalnie zrobiona na grill. Kiełbas...
Odsłon: 478
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Seler i marchewki obrać, potem zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę i czosnek poddusić na oleju. W misce połączyć wszystkie warzywa. Dodać jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę warzywną przenieść do foremki. Piec w 180 st. C 60 minut. Kroić kilka godzin po upieczeniu, gdyż może się kruszyć. Ja dałam na całą noc do lodówki.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 111
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1752