Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw pozostałych z gotowania rosołu. Pasztet wykonany według tego przepisu wychodzi niezwykle soczysty i delikatny. Jest prosty do przygotowania i nie zajmuje wiele czasu. Idealnie sprawdzi się na kanapki. Podany ze świeżym pieczywem i ogórkiem koszonym smakuje rewelacyjnie.
keksówka, maszynka do mielenia mięsa
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5663
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1133
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1553
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5663
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1133
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1553
Składniki
Mięso z rosołu oddzielić od kości i przełożyć do miski. Dodać warzywa z rosołu: cebule, marchewki, pietruszkę i selera oraz oczyszczoną z błonek wątróbkę. Składniki zmielić.
Do zmielonych składników dodać bułkę tartą jajka i przyprawy. Całość wymieszać.
Keksówkę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą.
Masę przełożyć do formy, powierzchnię wyrównać, posypać bułką tartą. Pasztet wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni (grzałka góra - dół) przez około godzinę.