Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry na kanapkę jak i do "przegryzienia" między posiłkami
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5818
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5258
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5818
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12515
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5258
Składniki
Surowe selery i cebule zemleć w maszynce lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach (cebulę posiekać). Włożyć do garnka, zalać szklanką wody i na małym ogniu gotować 40minut.
Do gorącego selera dodać masło i buliony, mieszać aż się rozpuszczą. Zdjąć z ognia, popieprzyć. Wsypać szklankę bułki tartej, dodać 4 żółtka i wszystko wyrobić. Dodać ubitą pianę z białek, lekko wymieszać.
Wyłożyć do formy i piec około 1 godziny w temp. 180 stopni.