Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pysznie smakuje z domowym chlebem na zakwasie
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 997
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1061
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2110
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 997
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1061
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2110
Składniki
Paprykę umyć, osuszyć, ułożyć na blasze do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 15 minut.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć do zeszklenia, następnie dołożyć pomidory, lekko osolić, dodać odrobinę pieprzu , dusić około 10 minut.
Upieczoną paprykę ostudzić, obrać ze skórki, pokroić w grube plastry, dodać do cebuli. Wlać ocet balsamiczny, dodać cukier do smaku, wymieszać, posypać ulubionymi ziołami.