Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do każdego dania, również jako przekąska z ulubionym sosem .
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 956
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1986
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 956
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1986
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Pieczarki obieramy i odrywamy z nich nóżki ( lecz nie koniecznie ) . Oprószamy przyprawami . Następnie rozbijamy jajka w osobnej misce które trzepiemy rózgą , dodajemy kilka kropel maggi . Do kolejnej miski sypiemy bułkę tartą .
Gotowe pieczarki panierujemy panierką pojedynczą ( jajko - bułka tarta ) .
Opanierowane pieczarki smażymy na złoty kolor na roztopionej margarynie .
Po wyciągnięciu przekładamy na ręcznik papierowy i pozostawiamy do odsączenia się tłuszczu .