Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do każdego dania, również jako przekąska z ulubionym sosem .
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17701
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6704
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17701
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6704
Składniki
Pieczarki obieramy i odrywamy z nich nóżki ( lecz nie koniecznie ) . Oprószamy przyprawami . Następnie rozbijamy jajka w osobnej misce które trzepiemy rózgą , dodajemy kilka kropel maggi . Do kolejnej miski sypiemy bułkę tartą .
Gotowe pieczarki panierujemy panierką pojedynczą ( jajko - bułka tarta ) .
Opanierowane pieczarki smażymy na złoty kolor na roztopionej margarynie .
Po wyciągnięciu przekładamy na ręcznik papierowy i pozostawiamy do odsączenia się tłuszczu .