Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do każdego dania, również jako przekąska z ulubionym sosem .
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11421
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 188
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11421
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 188
Składniki
Pieczarki obieramy i odrywamy z nich nóżki ( lecz nie koniecznie ) . Oprószamy przyprawami . Następnie rozbijamy jajka w osobnej misce które trzepiemy rózgą , dodajemy kilka kropel maggi . Do kolejnej miski sypiemy bułkę tartą .
Gotowe pieczarki panierujemy panierką pojedynczą ( jajko - bułka tarta ) .
Opanierowane pieczarki smażymy na złoty kolor na roztopionej margarynie .
Po wyciągnięciu przekładamy na ręcznik papierowy i pozostawiamy do odsączenia się tłuszczu .