Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do każdego dania, również jako przekąska z ulubionym sosem .
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2071
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1814
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2071
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1814
Składniki
Pieczarki obieramy i odrywamy z nich nóżki ( lecz nie koniecznie ) . Oprószamy przyprawami . Następnie rozbijamy jajka w osobnej misce które trzepiemy rózgą , dodajemy kilka kropel maggi . Do kolejnej miski sypiemy bułkę tartą .
Gotowe pieczarki panierujemy panierką pojedynczą ( jajko - bułka tarta ) .
Opanierowane pieczarki smażymy na złoty kolor na roztopionej margarynie .
Po wyciągnięciu przekładamy na ręcznik papierowy i pozostawiamy do odsączenia się tłuszczu .