Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki po huzarsku

Pieczarki po huzarsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 585

Dodano:

Odsłon: 4231

To smaczne i proste danie.

Składniki

  • pieczarki, 50 dag
  • wątróbka zdrobiu, 30 dag
  • masło, 2 łyżki
  • śliwki suszone, 5 sztuk
  • orzechy włoskie, 5
  • śmietana, pół szklanki
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pieczarki po huzarsku

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyścić , opłukać , pokroić w paseczki i usmażyć na maśle . Wątróbkę obrać z błon , pokroić na mniejsze kawałki , usmażyć i połączyć z pieczarkami. Dodać namoczone , pozbawione z pestek i pokrojone w paseczki śliwki oraz sparzone i posiekane orzechy . Całość wymieszać ze śmietaną i chwilę poddusić . Podawać z pieczywem. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń