Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na grilla dla wegetarian
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 461
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 24
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1189
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4620
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 461
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 24
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1189
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4620
Składniki
Przygotować pesto: do melaksera dodać orzechy i z grubsza rozdrobnić, dodać natkę pietruszki, posiekany ząbek czosnku, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz i zmiksować na pesto.
Pieczarki oczyścić umyć i pozbawić trzonków. Napełnić kapelusze pieczarek pesto (po 1/2 łyżeczki) i na każdym położyć po kawałku mozzarelli. Tak przygotowane pieczarki ułożyć na tacce do pieczenia na rozgrzanym grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować ok. 15 minut, aż pieczarki dobrze się podpieką od spodu, a mozzarella rozpuści