Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki z grilla z pesto i mozzarellą

Pieczarki z grilla z pesto i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 233 Ocena: 2680

Dodano:

Odsłon: 3476

Świetna propozycja na grilla dla wegetarian

Składniki

  • ok. 10 sporych pieczarek
  • 1 mozzarella z zalewy
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • garść orzechów włoskich
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować pesto: do melaksera dodać orzechy i z grubsza rozdrobnić, dodać natkę pietruszki, posiekany ząbek czosnku, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz i zmiksować na pesto.

  2. Pieczarki oczyścić umyć i pozbawić trzonków.
    Napełnić kapelusze pieczarek pesto (po 1/2 łyżeczki) i na każdym położyć po kawałku mozzarelli.
    Tak przygotowane pieczarki ułożyć na tacce do pieczenia na rozgrzanym grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować ok. 15 minut, aż pieczarki dobrze się podpieką od spodu, a mozzarella rozpuści

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń