Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na grilla dla wegetarian
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2790
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3183
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2790
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3183
Składniki
Przygotować pesto: do melaksera dodać orzechy i z grubsza rozdrobnić, dodać natkę pietruszki, posiekany ząbek czosnku, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz i zmiksować na pesto.
Pieczarki oczyścić umyć i pozbawić trzonków. Napełnić kapelusze pieczarek pesto (po 1/2 łyżeczki) i na każdym położyć po kawałku mozzarelli. Tak przygotowane pieczarki ułożyć na tacce do pieczenia na rozgrzanym grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować ok. 15 minut, aż pieczarki dobrze się podpieką od spodu, a mozzarella rozpuści