Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na grilla dla wegetarian
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 139
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2672
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 831
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14264
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 139
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2672
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 831
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14264
Składniki
Przygotować pesto: do melaksera dodać orzechy i z grubsza rozdrobnić, dodać natkę pietruszki, posiekany ząbek czosnku, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz i zmiksować na pesto.
Pieczarki oczyścić umyć i pozbawić trzonków. Napełnić kapelusze pieczarek pesto (po 1/2 łyżeczki) i na każdym położyć po kawałku mozzarelli. Tak przygotowane pieczarki ułożyć na tacce do pieczenia na rozgrzanym grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować ok. 15 minut, aż pieczarki dobrze się podpieką od spodu, a mozzarella rozpuści