Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna, domowa wędlina, bez zbędnych ulepszaczy
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 132
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 986
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11997
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 132
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 986
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11997
Składniki
1. część fileta pokroić na plastry, lekko rozbic, doprawic solą i przyprawą do kurczaka, odstawić, 2. do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, pokrojonego pora, doprawić solą, sosem sojowym pieprzem i pieprzem ziołowym, 3. kawałek fileta pokroić w kostkę, posolic, wymieszać z miesem mielonym, 4. foremkę wyłozyć rozbitymi kotletami, wyłożyć mieso mielone, z wierzchu przykryć koltecikami, przykryć folią, piec ok 30 min w 180 st, po tym czasie zdjąć folię, piec jeszcze chwilę do zrumienienia, wystudzić smacznego