Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczeń drobiowa

Pieczeń drobiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 411 Ocena: 5806

Dodano:

Odsłon: 3725

smaczna, domowa wędlina, bez zbędnych ulepszaczy

Składniki

  • filet z piersi kurczaka ok 50 dag
  • mięso mielone z indyka 50 dag
  • jajko 1 szt
  • por kawałek
  • bułka tarta 1 łyżka
  • przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz, sos sojowy, pieprz ziołowy
  • cebula 1/2 szt
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczeń drobiowa

Przygotowanie

  1. 1. część fileta pokroić na plastry, lekko rozbic, doprawic solą i przyprawą do kurczaka, odstawić,
    2. do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, pokrojonego pora, doprawić solą, sosem sojowym pieprzem i pieprzem ziołowym,
    3. kawałek fileta pokroić w kostkę, posolic, wymieszać z miesem mielonym,
    4. foremkę wyłozyć rozbitymi kotletami, wyłożyć mieso mielone, z wierzchu przykryć koltecikami, przykryć folią, piec ok 30 min w 180 st, po tym czasie zdjąć folię, piec jeszcze chwilę do zrumienienia, wystudzić




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń