Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń rzymska z jajkiem sprawdzi się na co dzień i od święta. Bardzo ją lubię. Jest prosta do zrobienia, ładnie się prezentuje i bardzo dobrze smakuje. Można ją podać na ciepło, jako danie obiadowe, lub na zimno na kanapki. Bardzo polecam. Spróbujcie.
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać marchewkę utartą
na drobnych oczkach, smażyć 2-3 minuty często mieszając.
Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć jeszcze kilka sekund.
Następnie odstawić do wystudzenia.
Bułkę namoczyć w mleku.
Mięso przełożyć do miski dodać jajko, odciśniętą kajzerkę, podsmażoną cebulkę
z marchewką, przyprawy i koperek.
Wszystko dokładnie wymieszać i wyrabiać chwilę ręką.
Doprawić jeszcze jeśli trzeba, według swojego smaku.
Wyłożyć trochę mniej niż połowę mięsa do foremki. Miałam foremkę jednorazową.
Zwykłą foremkę można wyłożyć folią aluminiową, lub wysmarować masłem
i posypać bułką tartą. Na mięsie ułożyć ugotowane i obrane ze skorupek jajka.
Lekko docisnąć.
Wyłożyć resztę mięsa, formując górkę.
Zwróćcie uwagę, żeby powciskać mięso na bokach.
Wierzch pieczeni posmarować musztardą.
Tak przygotowaną pieczeń wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury
180 stopni i piec około 70 minut
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 74
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 84
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 537
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 120
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 74
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 84
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 537
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 120
Składniki
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać marchewkę utartą na drobnych oczkach, smażyć 2-3 minuty często mieszając. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć jeszcze kilka sekund. Następnie odstawić do wystudzenia. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso przełożyć do miski dodać jajko, odciśniętą kajzerkę, podsmażoną cebulkę z marchewką, przyprawy i koperek.
Wszystko dokładnie wymieszać i wyrabiać chwilę ręką. Doprawić jeszcze jeśli trzeba, według swojego smaku. Wyłożyć trochę mniej niż połowę mięsa do foremki. Miałam foremkę jednorazową. Zwykłą foremkę można wyłożyć folią aluminiową, lub wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na mięsie ułożyć ugotowane i obrane ze skorupek jajka. Lekko docisnąć.
Wyłożyć resztę mięsa, formując górkę. Zwróćcie uwagę, żeby powciskać mięso na bokach. Wierzch pieczeni posmarować musztardą.
Tak przygotowaną pieczeń wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec około 70 minut
Przepisy Przekąski
Przekąski
smażone krewetki
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Przekąski
Sałatka z ananasa i pomidorów
Przekąski
Smażona cukinia do obiadu
smażone krewetki
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 51
Sałatka z gruszek i papryki
Delikatna i smaczna sałatkę na przekąskę dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 41