Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pieczeń na święta.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8541
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3011
Polecam.
Odsłon: 1786
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8541
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3011
Polecam.
Odsłon: 1786
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Bułkę wymieszać z cebulą, mięsem, 2 jajkami, musztardą, natką pietruszki, przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem do smaku. Masę mięsną dobrze wyrobić, przenieść do przygotowanej formy posmarowanej tłuszczem i posypanej kminkiem. Starannie wyrównać i posypać górę kminkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę do zrumienienia.