Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pieczeń na święta.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4595
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4059
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 15
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4595
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4059
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 15
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Bułkę wymieszać z cebulą, mięsem, 2 jajkami, musztardą, natką pietruszki, przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem do smaku. Masę mięsną dobrze wyrobić, przenieść do przygotowanej formy posmarowanej tłuszczem i posypanej kminkiem. Starannie wyrównać i posypać górę kminkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę do zrumienienia.