Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczeń wieprzowa z gyrosem

Pieczeń wieprzowa z gyrosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2525 Ocena: 18470

Dodano:

Odsłon: 191

Smaczna pieczeń na święta.

Składniki

  • Mięso wieprzowe mielone 1 kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Czerstwa bułka 1 szt.
  • Mleko ½ szklanki
  • Jajka 2 szt.
  • Przyprawa do gyrosa 3 łyżeczki
  • Musztarda 1 łyżka
  • Natka pietruszki posiekana 3 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Kminek mielony do posypki
  • Olej do smażenia
  • Tłuszcz do formy
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń wieprzowa z gyrosem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Bułkę wymieszać z cebulą, mięsem, 2 jajkami, musztardą, natką pietruszki, przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem do smaku. Masę mięsną dobrze wyrobić, przenieść do przygotowanej formy posmarowanej tłuszczem i posypanej kminkiem. Starannie wyrównać i posypać górę kminkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń