Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska do przegryzania. Pieczona ciecierzyca jest świetną alternatywą dla chipsów. Fantastycznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457165
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1315
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2168
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457165
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1315
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2168
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Składniki
Ciecierzycę zostawić na noc w misce z wodą, rano ugotować według instrukcji na opakowaniu lub użyć ciecierzycy z puszki. Przełożyć do dużej miski, dodać oliwę i przyprawy według uznania (około 1 łyżeczki każdej z przypraw). Ciecierzycę przełożyć na blaszkę do pieczenia przykrytą papierem do pieczenia,
Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopnia (pieczenia góra-dół). W trakcie pieczenia należy kilka razy przemieszać ciecierzycę.