Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska do przegryzania. Pieczona ciecierzyca jest świetną alternatywą dla chipsów. Fantastycznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15108
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15108
Składniki
Ciecierzycę zostawić na noc w misce z wodą, rano ugotować według instrukcji na opakowaniu lub użyć ciecierzycy z puszki. Przełożyć do dużej miski, dodać oliwę i przyprawy według uznania (około 1 łyżeczki każdej z przypraw). Ciecierzycę przełożyć na blaszkę do pieczenia przykrytą papierem do pieczenia,
Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopnia (pieczenia góra-dół). W trakcie pieczenia należy kilka razy przemieszać ciecierzycę.