Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska do przegryzania. Pieczona ciecierzyca jest świetną alternatywą dla chipsów. Fantastycznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 26
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 615
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 88
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 182
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 26
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 615
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 88
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 182
Składniki
Ciecierzycę zostawić na noc w misce z wodą, rano ugotować według instrukcji na opakowaniu lub użyć ciecierzycy z puszki. Przełożyć do dużej miski, dodać oliwę i przyprawy według uznania (około 1 łyżeczki każdej z przypraw). Ciecierzycę przełożyć na blaszkę do pieczenia przykrytą papierem do pieczenia,
Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopnia (pieczenia góra-dół). W trakcie pieczenia należy kilka razy przemieszać ciecierzycę.