Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 218
Dodano: 05.04.2020
Odsłon: 4678
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Ciecierzycę zostawić na noc w misce z wodą, rano ugotować według instrukcji na opakowaniu lub użyć ciecierzycy z puszki. Przełożyć do dużej miski, dodać oliwę i przyprawy według uznania (około 1 łyżeczki każdej z przypraw). Ciecierzycę przełożyć na blaszkę do pieczenia przykrytą papierem do pieczenia,
Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopnia (pieczenia góra-dół). W trakcie pieczenia należy kilka razy przemieszać ciecierzycę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

SprytnaChochla 07 kwietnia 2020Zgłoś do usunięcia
Robiłam ostatnio do sałatki - jest wspaniała. Zjadłam pół na gorąco z blachy i do sałatki trochę brakło ;) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz