Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska do przegryzania. Pieczona ciecierzyca jest świetną alternatywą dla chipsów. Fantastycznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7498
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2454
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7498
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2454
Składniki
Ciecierzycę zostawić na noc w misce z wodą, rano ugotować według instrukcji na opakowaniu lub użyć ciecierzycy z puszki. Przełożyć do dużej miski, dodać oliwę i przyprawy według uznania (około 1 łyżeczki każdej z przypraw). Ciecierzycę przełożyć na blaszkę do pieczenia przykrytą papierem do pieczenia,
Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopnia (pieczenia góra-dół). W trakcie pieczenia należy kilka razy przemieszać ciecierzycę.