Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczona ciecierzyca

Pieczona ciecierzyca

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 182

Dodano:

Odsłon: 4153

Zdrowa przekąska do przegryzania. Pieczona ciecierzyca jest świetną alternatywą dla chipsów. Fantastycznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczona ciecierzyca

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę zostawić na noc w misce z wodą, rano ugotować według instrukcji na opakowaniu lub użyć ciecierzycy z puszki. Przełożyć do dużej miski, dodać oliwę i przyprawy według uznania (około 1 łyżeczki każdej z przypraw). Ciecierzycę przełożyć na blaszkę do pieczenia przykrytą papierem do pieczenia,

  2. Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopnia (pieczenia góra-dół). W trakcie pieczenia należy kilka razy przemieszać ciecierzycę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 07 kwietnia Robiłam ostatnio do sałatki - jest wspaniała. Zjadłam pół na gorąco z blachy i do sałatki trochę brakło ;) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń