Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska do przegryzania. Pieczona ciecierzyca jest świetną alternatywą dla chipsów. Fantastycznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
Składniki
Ciecierzycę zostawić na noc w misce z wodą, rano ugotować według instrukcji na opakowaniu lub użyć ciecierzycy z puszki. Przełożyć do dużej miski, dodać oliwę i przyprawy według uznania (około 1 łyżeczki każdej z przypraw). Ciecierzycę przełożyć na blaszkę do pieczenia przykrytą papierem do pieczenia,
Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopnia (pieczenia góra-dół). W trakcie pieczenia należy kilka razy przemieszać ciecierzycę.