Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna propozycja na kolację, gdy wieczory są chłodniejsze. Danie robi się łatwo i jest pyszne. A kiełbaska podgrzana w piekarniku następnego jest jeszcze lepsza.
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 24
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą...
Odsłon: 1448
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 559
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są...
Odsłon: 381
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 24
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą...
Odsłon: 1448
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 559
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są...
Odsłon: 381
Składniki
Kiełbasę włożyć do garnka, zalać wodą i na średnim ogniu podgrzewać, aż woda zacznie prawie wrzeć - ale nie powinna się zagotować, bo kiełbasa popęka. Po kilku minutach wyjąć kiełbasę z wody i pozostawić do wystygnięcia. Obrane cebule pokroić na ósemki. Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulę. Lekko posolić i smażyć przez chwilę. Następnie odstawić na bok. Umyte jabłka pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny. Kiełbasę lekko ponacinać i włożyć do naczynia zaroodpornego, dodać cebulę i jabłka oraz rodzynki. Całość zalać cedrem i posypać pieprzem. Kiełbasę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zapiekać pod przykryciem przez około 20-25 minut. Następnie ściągnąć przykrycie, zwiększyć temperaturę do 200 stopni, włączyć termoobieg i zapiekać jeszcze przez 10 minut.