Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna, wiosna... pyszne młode ziemniaczki znowu na stole!:) Spróbujmy przyrządzić je tak, by zaskoczyć domowników lub gości.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11575
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 576
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11575
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 576
Składniki
Ziemniaki wyszorować, osuszyć. Olej zmieszać z papryką, natką, odrobiną pieprzu i solą morską. Marynatą polać ziemniaki, dobrze wymieszać.
Ułożyć n natłuszczonej blasze. Wstawić do piekarnika 200°C i piec 40 minut. W połowie czasu pieczenia ziemniaki obrócić aby się zrumieniły z obu stron.
Jajko ugotować na twardo, przelać zimną wodą, ostudzić. Dymkę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Jogurt wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać 3/4 dymki. Sos podzielić na 2 porcje. Jedną wymieszać z curry.
Matiesy opłukać, pokroić w drobniutką kosteczkę. Dodać do sosu curry. Doprawić sokiem z cytryny i cukrem.
Do drugiego sosu dodać pokrojoną w drobniutką kosteczkę rzodkiewkę oraz starty ogórek, posiekane jajko i rzeżuchę.
Gotowe ziemniaki przełożyć do dużej salaterki. Podawać z przyrządzonymi sosami.