Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna, wiosna... pyszne młode ziemniaczki znowu na stole!:) Spróbujmy przyrządzić je tak, by zaskoczyć domowników lub gości.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ziemniaki wyszorować, osuszyć. Olej zmieszać z papryką, natką, odrobiną pieprzu i solą morską. Marynatą polać ziemniaki, dobrze wymieszać.
Ułożyć n natłuszczonej blasze. Wstawić do piekarnika 200°C i piec 40 minut. W połowie czasu pieczenia ziemniaki obrócić aby się zrumieniły z obu stron.
Jajko ugotować na twardo, przelać zimną wodą, ostudzić. Dymkę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Jogurt wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać 3/4 dymki. Sos podzielić na 2 porcje. Jedną wymieszać z curry.
Matiesy opłukać, pokroić w drobniutką kosteczkę. Dodać do sosu curry. Doprawić sokiem z cytryny i cukrem.
Do drugiego sosu dodać pokrojoną w drobniutką kosteczkę rzodkiewkę oraz starty ogórek, posiekane jajko i rzeżuchę.
Gotowe ziemniaki przełożyć do dużej salaterki. Podawać z przyrządzonymi sosami.