Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane serem Camembert i czosnkiem. Do przygotowania w piekarniku lub na grillu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22781
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15172
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4883
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45588
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22781
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15172
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4883
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45588
Składniki
Pieczarki umyć i usunąć z nich nóżki.
Nóżki pokroić w plasterki.
Natkę umyć i posiekać.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Camembert pokroić na drobne kawałki.
Nóżki, natkę, czosnek i Camembert ucierać z dodatkiem soli aż powstanie lepiąca się masa, którą należy nafaszerować kapelusze a następnie ułożyć je w natłuszczonej formie do zapiekania lub na tacce do grillowania.
Pieczarki piec bez przykrycia w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Na grillu piec przykryte folią aluminiową przez około 20-30 minut w zależności od temperatury.
Świetnie smakują podawane ze świeżym pieczywem lub ziemniakami.