Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane serem Camembert i czosnkiem. Do przygotowania w piekarniku lub na grillu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 951
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35395
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 951
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35395
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Składniki
Pieczarki umyć i usunąć z nich nóżki.
Nóżki pokroić w plasterki.
Natkę umyć i posiekać.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Camembert pokroić na drobne kawałki.
Nóżki, natkę, czosnek i Camembert ucierać z dodatkiem soli aż powstanie lepiąca się masa, którą należy nafaszerować kapelusze a następnie ułożyć je w natłuszczonej formie do zapiekania lub na tacce do grillowania.
Pieczarki piec bez przykrycia w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Na grillu piec przykryte folią aluminiową przez około 20-30 minut w zależności od temperatury.
Świetnie smakują podawane ze świeżym pieczywem lub ziemniakami.