Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane serem Camembert i czosnkiem. Do przygotowania w piekarniku lub na grillu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
Pieczarki umyć i usunąć z nich nóżki.
Nóżki pokroić w plasterki.
Natkę umyć i posiekać.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Camembert pokroić na drobne kawałki.
Nóżki, natkę, czosnek i Camembert ucierać z dodatkiem soli aż powstanie lepiąca się masa, którą należy nafaszerować kapelusze a następnie ułożyć je w natłuszczonej formie do zapiekania lub na tacce do grillowania.
Pieczarki piec bez przykrycia w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Na grillu piec przykryte folią aluminiową przez około 20-30 minut w zależności od temperatury.
Świetnie smakują podawane ze świeżym pieczywem lub ziemniakami.