Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane serem Camembert i czosnkiem. Do przygotowania w piekarniku lub na grillu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3954
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415410
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2550
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3954
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415410
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2550
Składniki
Pieczarki umyć i usunąć z nich nóżki.
Nóżki pokroić w plasterki.
Natkę umyć i posiekać.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Camembert pokroić na drobne kawałki.
Nóżki, natkę, czosnek i Camembert ucierać z dodatkiem soli aż powstanie lepiąca się masa, którą należy nafaszerować kapelusze a następnie ułożyć je w natłuszczonej formie do zapiekania lub na tacce do grillowania.
Pieczarki piec bez przykrycia w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Na grillu piec przykryte folią aluminiową przez około 20-30 minut w zależności od temperatury.
Świetnie smakują podawane ze świeżym pieczywem lub ziemniakami.