Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierogi są świetne na obiad, lunch, do lunchboxu, na kolację, nie mówiąc już o piwie;) Najlepiej smakują takie prosto z piekarnika jeszcze cieplutkie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 860
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 860
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Składniki
Farsz: Soczewicę ugotuj do miękkości. Odcedź. Dynię obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj dynię i podlej 2 łyżkami wody. Przykryj pokrywką i duś ok. 15 minut do miękkości. Dodaj przyprawy. Chwilę podmaż razem z dynią. Zmiksuj dynię i soczewicę pulsacyjnie. Wyjmij do miski, połącz z koncentratem i kukurydzą. Ciasto: Mąkę przesiewamy, przesypujemy składniki do malaksera lub zagniatamy je na stolnicy. Gdy robimy ciasto z pomocą malaksera wyjmij po połaczeniu sie skaldników i zagniataj kilka minut już na stolnicy. Rozwałkuj na 2 mm ciasto, wytnij spore kółka. Nałóż farsz i zlep pierogi. Posmaruj wodą z solą lub oliwą. Piecz w 190 stopniach C ok. 30 minut.