Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczone warzywne placki z cukinii z dodatkiem mozzarelli
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4595
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4061
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 15
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4595
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4061
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 15
Składniki
Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć do miski, posypać solą i odstawić na ok 10min. Marchewki i mozzarelle zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule posiekać, czosnek zetrzeć na tarce. Cukinie odsączyć z soku jakie puściły, dodać marchewki, mozzarelle, cebulę, czosnek, jajko, mąkę, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce wyłożyć niezbyt grube placuszki. Piec w temperaturze 200st ok 40 min. W międzyczasie placki obrócić na drugą stronę i pod koniec pieczenia można włączyć na chwilę termoobieg w celu przyrumienienia placuszków.