Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje na ciepło, wtedy jest chrupiący i dość ostry. Można go ponownie lekko podpiec. Dobrze smakuje z dipami, jogurtem i kawałkami surowych warzyw, marchew, łodygi selera... Pyszna i oryginalna przekąska nie tylko na Nowy Rok.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8781
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7562
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5161
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328323
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8781
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7562
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5161
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328323
Składniki
Kalafior podzielić na max 4-5 cm różyczki. Piekarnik nagrzać do 230 C. W misce robota miksującego wymieszać mąkę z czosnkiem, papryką, solą i pieprzem. Dodać maślankę i ok. 60-80 ml wody, ubijać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać kawałki kalafiora, dobrze wymieszać do całkowitego pokrycia różyczek. Nadmiar ciasta wstrząsnąć i każdy kawałek kalafiora rozłożyć na blasze z papierem. Piec 6-8 minut, odwrócić różyczki i piec kolejne 6-8 minut. Wyjąć i zmniejszyć temperaturę do 175 C. Harissę wymieszać z olejem, sosem sojowym i miodem. Taką mieszanką posmarować lub wymieszać kawałki kalafiora. Rozłożyć kalafior znów na blasze i piec 15-20 minut, obracając w połowie.