Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańsko, bezcukrowo, bezglutenowo! Wegański odpowiednich tradycyjnego śledzika w oleju, przyprawiony niekonwencjonalnie bo przyprawami korzennymi i piernikowymi.
Boczniaki obsmażyć na oleju z obydwu stron na złoto. Po zdjęciu z patelni, kłaść na ręcznik papierowy, aby odciekły z tłuszczu. Pozostawić do przestudzenia, a następnie pokroić w cienkie plastry.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka.
Przygotować zalewę olejową. Do wysokiego naczynia wlać olej i dołożyć resztę płynnych składników. Na końcu dorzucić przyprawy. Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem przez kilka minut, do dokładnego połączenia składników oraz napowietrzenia zalewy.
W naczyniu, w którym będziemy serwować potrawę, ułożyć boczniaki, na to cebulę i całość zalać zalewą. Odstawić na co najmniej godzinę pod przykryciem do lodówki, aby składniki mogły "się przegryźć".
Moje trochę przerobione śledzie piernikowe.
Odsłon: 2745
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 446
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 1016
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 215
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 195
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 446
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 1016
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 215
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 195
Składniki
Boczniaki obsmażyć na oleju z obydwu stron na złoto. Po zdjęciu z patelni, kłaść na ręcznik papierowy, aby odciekły z tłuszczu. Pozostawić do przestudzenia, a następnie pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka.
Przygotować zalewę olejową. Do wysokiego naczynia wlać olej i dołożyć resztę płynnych składników. Na końcu dorzucić przyprawy. Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem przez kilka minut, do dokładnego połączenia składników oraz napowietrzenia zalewy.
W naczyniu, w którym będziemy serwować potrawę, ułożyć boczniaki, na to cebulę i całość zalać zalewą. Odstawić na co najmniej godzinę pod przykryciem do lodówki, aby składniki mogły "się przegryźć".
Przepisy Przekąski
Przekąski
Rożki z tortilli
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Rożki z tortilli
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 883
Młoda kapusta z pieczarkami
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 1248