Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańsko, bezcukrowo, bezglutenowo! Wegański odpowiednich tradycyjnego śledzika w oleju, przyprawiony niekonwencjonalnie bo przyprawami korzennymi i piernikowymi.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Boczniaki obsmażyć na oleju z obydwu stron na złoto. Po zdjęciu z patelni, kłaść na ręcznik papierowy, aby odciekły z tłuszczu. Pozostawić do przestudzenia, a następnie pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka.
Przygotować zalewę olejową. Do wysokiego naczynia wlać olej i dołożyć resztę płynnych składników. Na końcu dorzucić przyprawy. Wszystko dokładnie roztrzepać widelcem przez kilka minut, do dokładnego połączenia składników oraz napowietrzenia zalewy.
W naczyniu, w którym będziemy serwować potrawę, ułożyć boczniaki, na to cebulę i całość zalać zalewą. Odstawić na co najmniej godzinę pod przykryciem do lodówki, aby składniki mogły "się przegryźć".