Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieróg z warzywami (calzone)

Pieróg z warzywami (calzone)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2537 Ocena: 18818

Dodano:

Odsłon: 10996

Zdrowe i smaczne jedzonko .

Składniki

  • Mąka pszenna 40 dag
  • Olej rzepakowy 5 łyżek
  • Drożdże 2 dag
  • Mleka 1 szklanka
  • Szczypta soli
  • Składniki na farsz:
  • Warzywa na patelnię z przyprawami 1 opakowanie
  • Koncentrat pomidorowy 3 łyżki
3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Pieróg z warzywami (calzone)

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z mąki, drożdży, oleju, soli i ciepłego mleka zarobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem do podrośnięcia. Warzywa na patelnię przygotować według opisu na opakowaniu i ostudzić. Podrośnięte ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować, nadziać przygotowanymi warzywami, zlepić brzegi, oprószyć mąką.

  2. Wstawi ć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 02 stycznia 2018 Takie jedzonko lubię :)Prezentują się tak pięknie,że aż się głodna zrobiłam:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń