Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 42
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 65
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 42
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 65
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 110
Składniki
Dnia poprzedzającego chwalebny dzień konsumpcji zagotowujemy razem wszystkie składniki farszu wraz z wodą ( tak by zakryła śliwki) , gotujemy ok. 5 min i pozostawiamy do rozmoczenia śliwek.
Dnia następnego śliwki odcedzamy , lekko odciskamy i drobniutko kroimy- farsz gotowy.
Ciasto : zaparzamy kawę w 1/3 szkl. wrzątku i rozpuszczamy w nim także cukier waniliowy i cynamon. Wszystkie składniki ciasta zagniatamy wraz z przestudzoną kawą ewentualnie dodając wody.
Wałkujemy ciasto na pierogi nieco grubsze niż zwykle , a w przypadku braku lepkości ranty pierożków smarujemy wodą przed zlepieniem. Pierożki gotować należy 2 min od wypłynięcia i podawać z masłem rozpuszczonym wraz z cukrem SMACZNEGO