Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4901
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4901
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Dnia poprzedzającego chwalebny dzień konsumpcji zagotowujemy razem wszystkie składniki farszu wraz z wodą ( tak by zakryła śliwki) , gotujemy ok. 5 min i pozostawiamy do rozmoczenia śliwek.
Dnia następnego śliwki odcedzamy , lekko odciskamy i drobniutko kroimy- farsz gotowy.
Ciasto : zaparzamy kawę w 1/3 szkl. wrzątku i rozpuszczamy w nim także cukier waniliowy i cynamon. Wszystkie składniki ciasta zagniatamy wraz z przestudzoną kawą ewentualnie dodając wody.
Wałkujemy ciasto na pierogi nieco grubsze niż zwykle , a w przypadku braku lepkości ranty pierożków smarujemy wodą przed zlepieniem. Pierożki gotować należy 2 min od wypłynięcia i podawać z masłem rozpuszczonym wraz z cukrem SMACZNEGO