Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 109
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 130
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 151
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 80
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 109
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 130
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 151
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 80
Składniki
Dnia poprzedzającego chwalebny dzień konsumpcji zagotowujemy razem wszystkie składniki farszu wraz z wodą ( tak by zakryła śliwki) , gotujemy ok. 5 min i pozostawiamy do rozmoczenia śliwek.
Dnia następnego śliwki odcedzamy , lekko odciskamy i drobniutko kroimy- farsz gotowy.
Ciasto : zaparzamy kawę w 1/3 szkl. wrzątku i rozpuszczamy w nim także cukier waniliowy i cynamon. Wszystkie składniki ciasta zagniatamy wraz z przestudzoną kawą ewentualnie dodając wody.
Wałkujemy ciasto na pierogi nieco grubsze niż zwykle , a w przypadku braku lepkości ranty pierożków smarujemy wodą przed zlepieniem. Pierożki gotować należy 2 min od wypłynięcia i podawać z masłem rozpuszczonym wraz z cukrem SMACZNEGO