Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, szybkie i smaczne pierogi ruskie w waflu.
nóż, praska do ziemniaków, maszynka do mięsa, miska, widelec, talerze do panierki,
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 30
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 234
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 30
Składniki
1. Ziemniaki obrać, opłukać ugotować przecisnąć przez praskę. 2. Cebule obrać i pokroić w kostkę podsmażyć na złoty kolor. 3. Ser zmielić przez maszynkę do mięsa. 4. Wszystkie składniki dokładnie połączyć z sobą ,doprawiamy solą i pieprzem. 5. Wafle tortowe rozłożyć na każdą nałożyć jeszcze ciepły farsz odczekać około 10 min., aby wafle nam zmiękły. 6. Zwinąć w rulon pokroić pod skosem na szerokość 1,5 cm. 7. Jajka rozbełtać widelcem dolać zimne mleko wymieszać. 8. Pierożki wkładać do jajka stroną gdzie widać farsz z obydwu stron, następnie obtaczać w tartej bułce. 9. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor