Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite na ciepło i na zimno. Doskonałe do barszczu czystego.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z drożdżami. Dodać mleko, jajko, olej, cukier i sól. Zagnieść ciasto.
Rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Nałożyć farsz i dokładnie zlepić brzegi. Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron.
Ja zrobiłam farsz z drobno pokrojonych pieczarek przesmażonych z cebulką. Na końcu doprawiłam majerankiem, solą i pieprzem.
Z tego ciasta wychodzi ca 40 pierogów.