Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite na ciepło i na zimno. Doskonałe do barszczu czystego.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 300
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1075
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 300
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1075
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4114
Składniki
Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z drożdżami. Dodać mleko, jajko, olej, cukier i sól. Zagnieść ciasto.
Rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Nałożyć farsz i dokładnie zlepić brzegi. Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron.
Ja zrobiłam farsz z drobno pokrojonych pieczarek przesmażonych z cebulką. Na końcu doprawiłam majerankiem, solą i pieprzem.
Z tego ciasta wychodzi ca 40 pierogów.