Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki w oryginalnym wydaniu. Ciasto z dodatkiem kurkumy nadaje im cudownie słoneczny kolor, a nadzienie z paluszków krabowych i pora jest niecodzienne w smaku.
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 44
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 398
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 492
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 171
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 44
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 398
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 492
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 171
Składniki
Pory i paluszki krabowe kroimy na plasterki, podsmażamy na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Koperek siekamy - połowę dorzucamy do pora i paluszków krabowych a połowę zostawiamy do posypania pierożków.
Z mąki, wody, szczypty soli i kurkumy zagniatamy ciasto na pierogi (będzie miało piękny żółciutki kolor), rozwałkowujemy, szklanką wycinamy kółka. Na środek układamy masę i sklejamy pierożki tak, by powstał pakunek.
Gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, przekładamy na talerz, dekorujemy olejem sezamowym, koperkiem i sezamem. Dodatkowo można polać sosem sojowym.