Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierś kurczaka marynowana w winie

Pierś kurczaka marynowana w winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2576

Dodano:

Odsłon: 20120

Zalewa do zrobienia w kilka minut a kurczak smakuje wyśmienicie. Pasuje do różnych sałatek.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 kg
  • WINO CZERWONE, 400 ml
  • ocet balsamiczny, 250 ml
  • cukier, 6 łyżeczek
  • sól, 3 łyżeczki
  • ziele angielskie, 10 sztuk
  • liść laurowy, 3 sztuki
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierś kurczaka marynowana w winie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki połaczyć w większym garnku w całość. Doprowadzić do zagotowania, wrzucić kurczaka i gotować około 5 minut. Odstawić do wystydnięcia. Marynowanego kurczaka przetrzymywać w zalewie w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 13 kwietnia 2016 Bardzo dziękujemy za ten przepis - zamieściliśmy go w naszym zestawieniu 20 ciekawych przepisów na dania z kurczakiem - https://smaker.pl/newsy-20-smacznych-pomyslow-na-kurczaka,1899062,a,.html

Pozdrawiamy :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 16 maja 2012 ...bardzo fajny pomysł 5 :-)
Wino wytrawne ?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń