Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 391
Dodano: 14.02.2019
Odsłon: 3819
1-2 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Ciecierzycę wsypujemy do miski, zalewamy wodą i pozostawiamy na około 6-8 godzin. Można ją namoczyć dzień wcześniej.
Po namoczeniu, płuczemy cieciorkę pod bieżącą wodą, następnie przesypujemy do garnka, zalewany wodą i gotujemy około 20-30 minut.
Sprawdzamy aby była miękka, ale się nie rozgotowała.
Po ugotowaniu odsączamy cieciorkę na durszlaku.
W misce łączymy sos sojowy, olej i przyprawy.
Do tak przygotowanej mieszanki przypraw, wsypujemy cieciorkę i dokładnie mieszamy.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wysypujemy doprawioną cieciorkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º na około 35 minut (termoobieg).
Co kilka minut należy cieciorkę przemieszać, aby równo się przypiekła.
Smacznego chrupania ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 14 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Mniami, cieciorka jest super, a o chipsach lepiej zapomnieć, bo cieciorka, to samo zdrowie :D3 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 14 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Chrupałabym....zdrowa,fajna przekąska :)2 Kto głosował? | Odpowiedz