Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i aromatyczne ogórki małosolne gotowe do spożycia w 24 godziny. Idealne jako przekąska lub dodatek do sałatek i kanapek. Ogórki wystarczy zamknąć w torebce strunowej z dodatkiem przypraw!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 219
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 690
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 219
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 690
Składniki
Umyte ogórki umieszczamy w misce z wodą i moczymy je przez dwie godziny. Następnie odcinamy końcówki ogórków.
Korzeń imbiru, ząbki czosnku i papryczkę chili kroimy w plasterki.
Do dwóch woreczków strunowych o pojemności 3 litrów rozkładamy równo ogórki oraz pokrojone wcześniej składniki.
Do każdego woreczka dodajemy pół łyżki soli, pokruszony liść laurowy, lekko rozgniecione ziarno ziela angielskiego i kilka gałązek kopru.
Woreczki szczelnie zamykamy i dokładnie mieszamy ich zawartość, następnie wkładamy je na cztery godziny do lodówki.
Po czterech godzinach otwieramy torebki i umieszczamy je w temperaturze pokojowej na około dwadzieścia godzin. Smacznego!