Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i aromatyczne ogórki małosolne gotowe do spożycia w 24 godziny. Idealne jako przekąska lub dodatek do sałatek i kanapek. Ogórki wystarczy zamknąć w torebce strunowej z dodatkiem przypraw!
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 699
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasuj...
Odsłon: 113
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 431
Polecam.
Odsłon: 470
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 699
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasuj...
Odsłon: 113
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 431
Polecam.
Odsłon: 470
Składniki
Umyte ogórki umieszczamy w misce z wodą i moczymy je przez dwie godziny. Następnie odcinamy końcówki ogórków.
Korzeń imbiru, ząbki czosnku i papryczkę chili kroimy w plasterki.
Do dwóch woreczków strunowych o pojemności 3 litrów rozkładamy równo ogórki oraz pokrojone wcześniej składniki.
Do każdego woreczka dodajemy pół łyżki soli, pokruszony liść laurowy, lekko rozgniecione ziarno ziela angielskiego i kilka gałązek kopru.
Woreczki szczelnie zamykamy i dokładnie mieszamy ich zawartość, następnie wkładamy je na cztery godziny do lodówki.
Po czterech godzinach otwieramy torebki i umieszczamy je w temperaturze pokojowej na około dwadzieścia godzin. Smacznego!