Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i aromatyczne ogórki małosolne gotowe do spożycia w 24 godziny. Idealne jako przekąska lub dodatek do sałatek i kanapek. Ogórki wystarczy zamknąć w torebce strunowej z dodatkiem przypraw!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19839
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242795
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19839
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242795
Składniki
Umyte ogórki umieszczamy w misce z wodą i moczymy je przez dwie godziny. Następnie odcinamy końcówki ogórków.
Korzeń imbiru, ząbki czosnku i papryczkę chili kroimy w plasterki.
Do dwóch woreczków strunowych o pojemności 3 litrów rozkładamy równo ogórki oraz pokrojone wcześniej składniki.
Do każdego woreczka dodajemy pół łyżki soli, pokruszony liść laurowy, lekko rozgniecione ziarno ziela angielskiego i kilka gałązek kopru.
Woreczki szczelnie zamykamy i dokładnie mieszamy ich zawartość, następnie wkładamy je na cztery godziny do lodówki.
Po czterech godzinach otwieramy torebki i umieszczamy je w temperaturze pokojowej na około dwadzieścia godzin. Smacznego!