Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i aromatyczne ogórki małosolne gotowe do spożycia w 24 godziny. Idealne jako przekąska lub dodatek do sałatek i kanapek. Ogórki wystarczy zamknąć w torebce strunowej z dodatkiem przypraw!
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 56
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2931
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 56
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2931
Składniki
Umyte ogórki umieszczamy w misce z wodą i moczymy je przez dwie godziny. Następnie odcinamy końcówki ogórków.
Korzeń imbiru, ząbki czosnku i papryczkę chili kroimy w plasterki.
Do dwóch woreczków strunowych o pojemności 3 litrów rozkładamy równo ogórki oraz pokrojone wcześniej składniki.
Do każdego woreczka dodajemy pół łyżki soli, pokruszony liść laurowy, lekko rozgniecione ziarno ziela angielskiego i kilka gałązek kopru.
Woreczki szczelnie zamykamy i dokładnie mieszamy ich zawartość, następnie wkładamy je na cztery godziny do lodówki.
Po czterech godzinach otwieramy torebki i umieszczamy je w temperaturze pokojowej na około dwadzieścia godzin. Smacznego!