Do góry

Przekąski Przepis na:

Pilaw z pęczaku.

Pilaw z pęczaku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17490

Dodano:

Odsłon: 4461

Superowa przekąska dla niespodziewanych gości.

Składniki

  • kasza pęczak 25 dag
  • Brokuł 45 dag
  • Cebula biała 1 szt
  • Płatki migdałowe 10 dag
  • olej 3 łyzki
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka mielona ostra do smaku
  • Vegeta 1 łyżeczka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pilaw z pęczaku.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulę, wsypać kaszę i mieszając smażyć 5 minut. Następnie wlać 1 litr wrzątku, dodać przyprawy do smaku i gotować na wolnym ogniu około 30 minut do miękkości. Brokuły ugotować według opisu na opakowaniu. Ciepłą kaszę wyłożyć na półmisek, obłożyć ugotowanymi brokułami, migdałami wcześniej uprażonymi. Osobiście polecam polać brokuły olejem smakowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń