Do góry

Przekąski Przepis na:

Piwne kostki

Piwne kostki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18844

Dodano:

Odsłon: 8472

Wspaniała przekąska na imprezę do piwa.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Piwne kostki

Przygotowanie

  1. Wykonanie panierki:

    Z mąki, jajka, piwa przygotować ciasto jak na naleśniki. Wykonanie placka: Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i ugotować w osolonej wodzie. Wędlinę pokroić dowolnie, a jajka ubić z mąką, piwem i przyprawami. Ciasto, ziemniaki, wędlinę wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie zapiec w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni przez 25 minut.

  2. Placek ostudzić, pokroić na kromki, maczać w przygotowanej wcześniej panierce z ciasta i smażyć na złoty kolor na gorącym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń