Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na imprezę do piwa.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1236
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457845
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1488
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2297
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 598
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1236
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457845
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1488
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2297
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 598
Składniki
Wykonanie panierki: Z mąki, jajka, piwa przygotować ciasto jak na naleśniki. Wykonanie placka: Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i ugotować w osolonej wodzie. Wędlinę pokroić dowolnie, a jajka ubić z mąką, piwem i przyprawami. Ciasto, ziemniaki, wędlinę wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie zapiec w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni przez 25 minut.
Placek ostudzić, pokroić na kromki, maczać w przygotowanej wcześniej panierce z ciasta i smażyć na złoty kolor na gorącym oleju.