Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2348
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10472
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4869
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1020
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7940
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2348
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10472
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4869
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1020
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7940
Składniki
Wymieszaj wszystkie składniki i zagnieć ciasto (zagniataj okolo3-4 minuty)Jeżeli ciasto jest zbyt suche dodaj wody a jeżeli zbyt lepkie dosyp mąki.
Po dokładnym połączeniu składników wyrabiaj ciasto na stolnicy posypanej mąką przez około 7 minut.
Uformuj z ciasta kulę i przełóż do miski lekko posmarowanej olejem . Przykryj ściereczką i odstaw na 30-45 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie umieść ciasto na stolnicy lekko posypanej mąką i przyciśnij, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza.
Podziel ciasto na 6 części i uformuj z nich kule.
Jeżeli będziesz używać ciasta dziś,to przykryj podzielone ciasto ścierką i odstaw jeszcze na godzinę.
Ciasto możesz również przechować przez noc w lodówce przykryte naoliwioną folią . Wtedy przed użyciem pozostaw je na 15 minut w temperaturze pokojowej.
SOS DO PIZZY : Połącz składniki za pomocą blendera i pozostaw w temperaturze pokojowej , aby smaki się połączyły. Piec 8 minut w temperaturze 270 stopni.
Można układać dowolne dodatki jak kto lubi.SMACZNEGO!