Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4444
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4444
Składniki
Wymieszaj wszystkie składniki i zagnieć ciasto (zagniataj okolo3-4 minuty)Jeżeli ciasto jest zbyt suche dodaj wody a jeżeli zbyt lepkie dosyp mąki.
Po dokładnym połączeniu składników wyrabiaj ciasto na stolnicy posypanej mąką przez około 7 minut.
Uformuj z ciasta kulę i przełóż do miski lekko posmarowanej olejem . Przykryj ściereczką i odstaw na 30-45 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie umieść ciasto na stolnicy lekko posypanej mąką i przyciśnij, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza.
Podziel ciasto na 6 części i uformuj z nich kule.
Jeżeli będziesz używać ciasta dziś,to przykryj podzielone ciasto ścierką i odstaw jeszcze na godzinę.
Ciasto możesz również przechować przez noc w lodówce przykryte naoliwioną folią . Wtedy przed użyciem pozostaw je na 15 minut w temperaturze pokojowej.
SOS DO PIZZY : Połącz składniki za pomocą blendera i pozostaw w temperaturze pokojowej , aby smaki się połączyły. Piec 8 minut w temperaturze 270 stopni.
Można układać dowolne dodatki jak kto lubi.SMACZNEGO!