Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1621
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1391
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1489
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1621
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1391
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1489
Składniki
Wymieszaj wszystkie składniki i zagnieć ciasto (zagniataj okolo3-4 minuty)Jeżeli ciasto jest zbyt suche dodaj wody a jeżeli zbyt lepkie dosyp mąki.
Po dokładnym połączeniu składników wyrabiaj ciasto na stolnicy posypanej mąką przez około 7 minut.
Uformuj z ciasta kulę i przełóż do miski lekko posmarowanej olejem . Przykryj ściereczką i odstaw na 30-45 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie umieść ciasto na stolnicy lekko posypanej mąką i przyciśnij, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza.
Podziel ciasto na 6 części i uformuj z nich kule.
Jeżeli będziesz używać ciasta dziś,to przykryj podzielone ciasto ścierką i odstaw jeszcze na godzinę.
Ciasto możesz również przechować przez noc w lodówce przykryte naoliwioną folią . Wtedy przed użyciem pozostaw je na 15 minut w temperaturze pokojowej.
SOS DO PIZZY : Połącz składniki za pomocą blendera i pozostaw w temperaturze pokojowej , aby smaki się połączyły. Piec 8 minut w temperaturze 270 stopni.
Można układać dowolne dodatki jak kto lubi.SMACZNEGO!