Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy kocha przyprawę kebab-gyros:). Taki smak ma moja dzisiejsza pizza. Ma mnóstwo dodatków i jest naprawdę pyszna.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 896
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1087
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2819
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 896
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1087
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2819
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka obsypanego przyprawą kebab/gyros. Pieczarki, paprykę i ogórki kroimy w plastry, cebulę w piórka.
Placek smarujemy koncentratem, posypujemy przyprawami. Układamy kolejno: starty ser mozzarella, kurczaka, pieczarki, kukurydzę, ogórki, paprykę i cebulę.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.