Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy kocha przyprawę kebab-gyros:). Taki smak ma moja dzisiejsza pizza. Ma mnóstwo dodatków i jest naprawdę pyszna.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 122
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1136
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 455
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 122
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1136
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 455
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka obsypanego przyprawą kebab/gyros. Pieczarki, paprykę i ogórki kroimy w plastry, cebulę w piórka.
Placek smarujemy koncentratem, posypujemy przyprawami. Układamy kolejno: starty ser mozzarella, kurczaka, pieczarki, kukurydzę, ogórki, paprykę i cebulę.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.