Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na cieście z dodatkiem oleju.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1261
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1261
Składniki
Wykonanie nadzienia: Kiełbasę , paprykę, pieczarki, cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na odrobinie tłuszczu. Wykonanie ciasta: Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać łyżeczkę mąki, łyżkę letniej wody, mleko i całość dokładnie wymieszać- po czym odstawić w ciepłe miejsce. Następnie do mąki wbić jajko, wlać rozczyn, dodać resztę wody, sól i wyrobić ciasto. Na koniec wlać olej, wymieszać i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Składanie pizzy: Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć wyrośnięte ciasto, nałożyć nadzienie, posypać pieprzem, ziołami, obłożyć plastrami pomidorów, oraz startym serem. Piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni.