Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2824
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6454
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2824
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6454
Składniki
Rozrobiłam drożdże z odrobiną cukru i wody. Dodałam mąkę, oliwę i sól i wyrobiłam na ciasto nie przylegające do dłoni. Poczekałam aż wyrośnie i potem lekko wyrobiłam i uformowałam cienki placek na papieże do pieczenia. Do sosu pomidorowego dodałam przeciśnięty ząbek czosnku i łyżeczkę oregano. Posmarowałam nim ciasto , rzuciłam kilka oliwek i kaparów. Podpiekłam ciasto 10 minut- ma się leciutko przyrumienić. Piekłam na dwa razy bo pizza ma sporo dodatków, żeby ciasto nie rozmiękło- podpatrzone w pizzerii.
Położyłam plastry karczochów, można też użyć gotowych - marynowanych z zalewy. I jeszcze ser. Piekłam jeszcze 15 minut.
Smacznego :)