Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 894
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
Rozrobiłam drożdże z odrobiną cukru i wody. Dodałam mąkę, oliwę i sól i wyrobiłam na ciasto nie przylegające do dłoni. Poczekałam aż wyrośnie i potem lekko wyrobiłam i uformowałam cienki placek na papieże do pieczenia. Do sosu pomidorowego dodałam przeciśnięty ząbek czosnku i łyżeczkę oregano. Posmarowałam nim ciasto , rzuciłam kilka oliwek i kaparów. Podpiekłam ciasto 10 minut- ma się leciutko przyrumienić. Piekłam na dwa razy bo pizza ma sporo dodatków, żeby ciasto nie rozmiękło- podpatrzone w pizzerii.
Położyłam plastry karczochów, można też użyć gotowych - marynowanych z zalewy. I jeszcze ser. Piekłam jeszcze 15 minut.
Smacznego :)