Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1465
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1465
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1672
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1465
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1465
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1658
Składniki
Rozrobiłam drożdże z odrobiną cukru i wody. Dodałam mąkę, oliwę i sól i wyrobiłam na ciasto nie przylegające do dłoni. Poczekałam aż wyrośnie i potem lekko wyrobiłam i uformowałam cienki placek na papieże do pieczenia. Do sosu pomidorowego dodałam przeciśnięty ząbek czosnku i łyżeczkę oregano. Posmarowałam nim ciasto , rzuciłam kilka oliwek i kaparów. Podpiekłam ciasto 10 minut- ma się leciutko przyrumienić. Piekłam na dwa razy bo pizza ma sporo dodatków, żeby ciasto nie rozmiękło- podpatrzone w pizzerii.
Położyłam plastry karczochów, można też użyć gotowych - marynowanych z zalewy. I jeszcze ser. Piekłam jeszcze 15 minut.
Smacznego :)