Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 55
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 94
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12164
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 210
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 55
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 94
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12164
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 210
Składniki
Rozrobiłam drożdże z odrobiną cukru i wody. Dodałam mąkę, oliwę i sól i wyrobiłam na ciasto nie przylegające do dłoni. Poczekałam aż wyrośnie i potem lekko wyrobiłam i uformowałam cienki placek na papieże do pieczenia. Do sosu pomidorowego dodałam przeciśnięty ząbek czosnku i łyżeczkę oregano. Posmarowałam nim ciasto , rzuciłam kilka oliwek i kaparów. Podpiekłam ciasto 10 minut- ma się leciutko przyrumienić. Piekłam na dwa razy bo pizza ma sporo dodatków, żeby ciasto nie rozmiękło- podpatrzone w pizzerii.
Położyłam plastry karczochów, można też użyć gotowych - marynowanych z zalewy. I jeszcze ser. Piekłam jeszcze 15 minut.
Smacznego :)