Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam wszystkich na pysze pizzerinki cebulowe. To nic innego jak cebularze ale w nieco innej formie. Ciasto jest pyszne i chrupiące. Robi się je szybko i prosto a oryginalne ich zawijanie sprawia że super wyglądają. Zróbcie koniecznie.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Drożdże rozpuszczam z wodą ,cukrem i odstawiam na 5 minut.Po tym czasie dodaje zaczyn do mąki a następnie rozpuszczone masło i sól . Zagniatam dokładnie ciasto i odstawiam na ok. 40 min . Cebulę oraz pieczarki podsmażam na maśle kilka minut. Nie należy robić tego zbyt długo. Z ciasta formuję kółka np. za pomocą talerza deserowego. Na każdej bułce układam farsz i delikatnie posypuję serem żółtym. Piekę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 15 minut.Po tym czasie możemy cebularze posypać natką pietruszki i np. dodać ketchup. Smacznego!