Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam wszystkich na pysze pizzerinki cebulowe. To nic innego jak cebularze ale w nieco innej formie. Ciasto jest pyszne i chrupiące. Robi się je szybko i prosto a oryginalne ich zawijanie sprawia że super wyglądają. Zróbcie koniecznie.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 728
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113281
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1258
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 794
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 728
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113281
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1258
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 794
Składniki
Drożdże rozpuszczam z wodą ,cukrem i odstawiam na 5 minut.Po tym czasie dodaje zaczyn do mąki a następnie rozpuszczone masło i sól . Zagniatam dokładnie ciasto i odstawiam na ok. 40 min . Cebulę oraz pieczarki podsmażam na maśle kilka minut. Nie należy robić tego zbyt długo. Z ciasta formuję kółka np. za pomocą talerza deserowego. Na każdej bułce układam farsz i delikatnie posypuję serem żółtym. Piekę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 15 minut.Po tym czasie możemy cebularze posypać natką pietruszki i np. dodać ketchup. Smacznego!