Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis na wykorzystanie cukini
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1329
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1313
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 241
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1329
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1313
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 241
Składniki
1. cukinie obieramy i kroimy w plastry ok.1 cm, wrzucamy do cedzaka i solimy żeby puściła wodę odstawiamy na ok. 30min
2. Do miseczki przelewamy nie wielką ilość ketchupu, dodajemy oregano i pieprz , mieszamy Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach
3. Cukinie rozkładamy na blaszce wyłożona paierem do pieczenia, smarujemy ketchupem, posypujemy serem żółtym i na to kładziemy plasterek salamii
4. Ta przygotowana cukinie wrzucamy do nagrzanego do 180' piekarnika i pieczemy ok. 30 minut.
5. Gotowa cukinie przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym ( aby pochlonil nadmiar wody ) i posypujemy szczypiorkiem. smacznego ;)