prosty przepis na wykorzystanie cukini
pizzerinki z cukini
Składniki
- 2 cukinie
- 200 g sera żółtego
- 1 opakowanie salami (użyłam salami paprykowego z Lidla 100g)
- ketchup
- oregano , sól, pieprz
- szczypiorek
Składniki
- 2 cukinie
- 200 g sera żółtego
- 1 opakowanie salami (użyłam salami paprykowego z Lidla 100g)
- ketchup
- oregano , sól, pieprz
- szczypiorek

Etapy przygotowania
1. cukinie obieramy i kroimy w plastry ok.1 cm, wrzucamy do cedzaka i solimy żeby puściła wodę odstawiamy na ok. 30min
2. Do miseczki przelewamy nie wielką ilość ketchupu, dodajemy oregano i pieprz , mieszamy Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach
3. Cukinie rozkładamy na blaszce wyłożona paierem do pieczenia, smarujemy ketchupem, posypujemy serem żółtym i na to kładziemy plasterek salamii

4. Ta przygotowana cukinie wrzucamy do nagrzanego do 180' piekarnika i pieczemy ok. 30 minut.

5. Gotowa cukinie przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym ( aby pochlonil nadmiar wody ) i posypujemy szczypiorkiem. smacznego ;)

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 107
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 66
Ostatnio komentowane przepisy
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 107
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 66



Składniki
- 2 cukinie
- 200 g sera żółtego
- 1 opakowanie salami (użyłam salami paprykowego z Lidla 100g)
- ketchup
- oregano , sól, pieprz
- szczypiorek
1. cukinie obieramy i kroimy w plastry ok.1 cm, wrzucamy do cedzaka i solimy żeby puściła wodę odstawiamy na ok. 30min
2. Do miseczki przelewamy nie wielką ilość ketchupu, dodajemy oregano i pieprz , mieszamy Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach
3. Cukinie rozkładamy na blaszce wyłożona paierem do pieczenia, smarujemy ketchupem, posypujemy serem żółtym i na to kładziemy plasterek salamii
4. Ta przygotowana cukinie wrzucamy do nagrzanego do 180' piekarnika i pieczemy ok. 30 minut.
5. Gotowa cukinie przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym ( aby pochlonil nadmiar wody ) i posypujemy szczypiorkiem. smacznego ;)