Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis na wykorzystanie cukini
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7986
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 104
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2162
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 671
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7986
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 104
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2162
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 671
Składniki
1. cukinie obieramy i kroimy w plastry ok.1 cm, wrzucamy do cedzaka i solimy żeby puściła wodę odstawiamy na ok. 30min
2. Do miseczki przelewamy nie wielką ilość ketchupu, dodajemy oregano i pieprz , mieszamy Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach
3. Cukinie rozkładamy na blaszce wyłożona paierem do pieczenia, smarujemy ketchupem, posypujemy serem żółtym i na to kładziemy plasterek salamii
4. Ta przygotowana cukinie wrzucamy do nagrzanego do 180' piekarnika i pieczemy ok. 30 minut.
5. Gotowa cukinie przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym ( aby pochlonil nadmiar wody ) i posypujemy szczypiorkiem. smacznego ;)