Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zgrabne i smaczne danie na przekąskę.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Wykonanie: Rozkruszone drożdże wymieszać z mąką, wodą, szczyptą soli i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie dodać, rozpuszczony i ostudzony smalec, żółtko jaja i jeszcze raz dokładnie wyrobić ciasto i odłożyć do ponownego podrośnięcia. Gotowe ciasto podzielić na równe kawałki tak aby nam wyszły równe pizzeryjki. Każdy kawałek rozwałkować, posmarować białkiem jaja i ułożyć w natłuszczonej formie. Podwyższyć dłonią brzegi na placuszkach, ułożyć obrane ze skórki pomidory, posypać przyprawami i startym serem. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 25 minut. Podawać z ketchupem lub pesto.